Saturday, April 20, 2013

Výhody a nevýhody chiptuningu


Jaké jsou hlavní výhody chiptuningu?
• Žádný mechanický zásah - chiptuning jako takový nezahrnuje žádné fyzické úpravy, pouze se přenastavují hodnoty, které byly zapsány do paměťového čipu, nebo mikro řídící jednotky.
• Schopnost vrátit původní výrobní nastavení kdykoli (v případě powerboxu).
• V porovnání s mechanickými úpravami motoru vychází chiptuning v poměru cena/výkon velice levně a možnost zvýšení výkonu je až o 20 %. V některých modelech lze výkon navýšit až o těžko uvěřitelných 50%.
• Obecně, profesionální chiptuning firmy poskytují na výsledky své práce mnohaletou, obvykle doživotní záruku.

Ale jaké jsou zápory tuningu (chiptuning)? Chip tuning - je v podstatě zasahování do továrního nastavení auta. Vyvstává otázka, zda se tedy jedná o porušení záručních podmínek a záruka na auto tak propadá. Někteří lidé jsou přesvědčeni, že chiptuning snižuje životnost motoru potažmo celého auta a vede k nárůstu spotřeby pohonných hmot. Existuje pouze jedna správná odpověď - výkon pracovních listů od zkušených odborníků zaměřujících se na STR chiptuning je naprosto bezpečný pro vaše auto. Změny v systému se provádí komplexně. Dražší a kvalitní powerboxy prošli rozsáhlým testováním a důkladným laděním než byly uvedeny na trh. Zvýšení výkonu motoru bere v úvahu nastavení zabezpečení a plně odpovídá vlastnostem (parametrům), které stanovil výrobce speciálně pro vaše vozidlo. Jak praxe ukazuje - chiptuning nemá vliv na spotřebu paliva, čísla zůstávají stejná, a v některých případech lze dosáhnout značné úspory až o 20 %. Styl jízdy a nízká kvalitě paliva mají mnohem větší vliv na spotřebu paliva.

1 comment:

  1. zdravím, pro chiptuning rozhodně doporučuji firmu http://www.mereni-vykonu.cz , jsou to opravdoví profesionálové, s jejich službami jsem spokojen já a všichni moji kamarádi.. navíc teď nabízejí slevy 50 % :)

    ReplyDelete