Saturday, April 20, 2013

Úvod do chiptuningu


Kdysi dávno jsem se rozhodl, že auto samo o sobě není luxus, ale dopravní prostředek. A postupem času se z něj stal také můj koníček a časem dokonce láska a vášeň. Pro své auto chceme jenom to nejlepší a staráme se o něj. I bez nutnosti přestavby vozu Vám dokážeme pomoci. Co vše lze na autě vylepšit? Nová litá kola, nízkoprofilové pneumatiky, antikorozní nástřik, chlazení a nasávání a další.

Můžete také zvýšit maximální rychlost vozu nebo zlepšit vlastnosti auta, zvýšit točivý moment a dokonce i snížit spotřebu paliva. A existuje mnoho způsobů, jak toho docílit - od základní instalace vzduchového filtru s nulovým odporem až ke změnám vačkového hřídele. Můžete dokonce vyměnit standardní válec pístu motoru za lehký, sportovní. Počítejte ale s tím, že to je časově náročné, nákladné a, dokonce nebezpečné. Moderní automobily - high-tech produkty vědeckých týmů, které realizují pokrok a výzkum v oblasti mechaniky i elektroniky.

Není žádným tajemstvím, že výrobci omezují možnosti auta na elektronické úrovni, což je jakési umělé zajištění stabilní spotřebitelské poptávky. Změnit výchozí nastavení, vymanit se z davu technicky stejných aut a v neposlední řadě mu také zajistit individualitu a originalitu Vám umožní chiptuning. Každý moderní vůz je vybaven elektronickou řídicí jednotku (ECU). To je jakýsi "počítač", který přijímá signály z různých senzorů vozu a upravuje zapalování a počet otáček motoru na volnoběhu, spravuje a analyzuje vstřikovaného paliva a je zodpovědný za řadu dalších důležitých provozních parametrů motoru. Obsahuje také výrobcem nastavený software a kalibraci s popisem různých parametrů v systému sání. Ladění čipu (chiptuning) – je změna kalibrace (hodnot) ECU s cílem zlepšení v nastavení parametrů motoru.

No comments:

Post a Comment