Sunday, April 21, 2013

Čip Tuning pro lepší výkon a spotřebu paliva


Vaše auto je jednou z největších investic, které kdy v životě uděláte. Je obrazem Vaší osobnosti a může sloužit i jako Vaše vizitka toho kdo jste a kam míříte. Pro mnoho lidí to znamená, že by se měli pokusit ze svého motorového vozidla získat co možná nejvíce. Od dob kde se do aut začaly dávat palubní počítače se mnozí rozhodli doplnit tuning i na tuto část auta. Chiptuning v podstatě znamená, že si koupíte doplňkový čip (v mnoha případech doplněk palubního počítače), který optimalizuje procesy probíhající v motoru za účelem zlepšení výkonu jejich motorového vozidla. Chiptuning může zlepšit výchozí nastavení, které výrobce nastavil do auta při výrobě a zlepšit některé výkonové charakteristiky, například nastavení volnoběhu, výkon a dokonce i spotřebu pohonných hmot. Obvykle po aplikaci tuning boxu (provedení chiptuningu) dochází ke zlepšení výkonu, ale spotřeba paliva zůstává stejná a naopak, nicméně v některých případech celkový výkon lze zlepšit.

Při zvažování, zda využít rozšíření možného výkonu, které čip tuning může nabídnout, vždy vezměte v úvahu, že instalace čipu může zrušit platnost záruky motorového vozidla. Jste-li na pochybách, můžete kontaktovat svého prodejce a informujte se, zda instalace doplňkového čipu bude mít nějaký vliv na záruku. V některých případech bude, zatímco někdy takovýto zásah výrobcům nevadí. Je to silně individuální problematika.

1 comment:

  1. Moje audi prošla na podzim taky omlazující kúrou. Koupil jsem nové gumy, kosmetiku na mytí, prahy, disky, potahy a další věci tady , všechno jsem to postupně vyměnil a je z ní úplně jiné auto. Doufám, že se mi ta investice vyplatí a auto mi bude ještě pár let sloužit.

    ReplyDelete